Uitvaartbegeleiding Erna Rouhof

Vroeg of laat overkomt het ons allemaal, we moeten afscheid nemen van iemand die ons dierbaar is. Het verdriet om het afscheid kan ik niet wegnemen. Wel kan ik, samen met de uitvaartondernemer, u helpen bij het vormgeven van een afscheid waar u later met een goed gevoel op terug kunt kijken.

In de dagen na het overlijden kom ik bij u, zodat u in uw eigen omgeving kunt vertellen over degene die is overleden. We zoeken samen naar de juiste vorm en inhoud van de plechtigheid. Tekst, muziek, foto’s een levensloop… Centraal staan uw wensen. Wat past bij u en bij de overleden dierbare?

Op basis van dit gesprek schrijf ik het levensverhaal. Er vindt altijd een terugkoppeling plaats zodat u zaken kunt aanvullen en eventuele onjuistheden kunt corrigeren.

Tijdens de plechtigheid vertel ik het levensverhaal. In het Nederlands of in de streektaal.

Ook kan ik u helpen bij het schrijven van een eigen tekst. Wilt u die tekst zelf voorlezen, maar vindt u het fijn dat er iemand beschikbaar is om het, indien nodig, van u over te nemen? Het kan allemaal. U bepaalt. Samen zorgen we voor een mooi afscheid.

Na afloop maak ik van alle teksten een met de hand gebonden boekje, dat u enkele weken later van mij ontvangt als herinnering aan het afscheid.

Wie ben ik

Levensverhaler

Uitvaartspreker

Contact